Novi Sad
18.04.2012.
10:23 > 10:33
Rezultati istrage zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja u slučaju smrti bebe u novosadskom porodilištu, koja se dogodila u oktobru prošle godine, pokazuju da bi beba verovatno bila rođena živa da je urađen carski rez, pišu Novosti.
  • Sasina mama

    20.04.2012 17:00
    Tarifa?
    Moj sin se rodio pre 10 god u Betaniji.Vantelesno je oplodjen u BG. Pre 10 god u Srbiji vantelesna oplodnja nije bila besplatna.Naplacali smo se lekova , usluga,materijala... sve u BG. Trudnocu mi je vodio dr Vejnovic.Na svaki UZ sam isla u privatnu ordinaciju,zato sto sam tako htela.
    Nikada nisam dala ni 10 dinara u Betaniji nikome od zdravstvenih radnika.Niti mi je ko to trazio.
    Pacijenti su sami doveli do korupcije u zdravstvu, to je moje misljenje.
  • mama

    19.04.2012 07:03
    ma nisu svi isti
    Ja nisam dala ni dinara u porodilištu niti mi je neko to tražio, ali znam da je bilo žena koje su samoinicijativno davale babicama 10 evra kad im iznose bebu da idu kući. Imala sam po prilično težak porođaj, ali ne zbog lekara, već zato što je beba bila krupna, a i iskreno ja sam se u...la od straha i nisam baš sarađivala za vreme porođaja, mada sam išla u školicu za trudnice. Hvala Bogu na kraju je sve bilo OK, i sad kad bi reebala da se porađam opet bi me uhvatila frka, jer u principu imam strah od belih mantila, pa makar to bio i moj dr opšte prakse
  • za Peru

    19.04.2012 07:00
    ili Vejnovica
    Vidi, ta propaganda po raznim forumima kako je covek dostojan postovanja ne pije vodu Zna se dobro ko je Vejnovic i ko je ostala banda. Krnjicka isprepada majke da s bebom nesto nije u redu pa im zakaze u svojoj privatnoj ordinaciji pregled za tricavih 50e, bezi bre sve hokstapler do prevranta!
  • 19.04.2012 05:33
    Lekar je da LECI i da SPRECAVA razvoj bolesti

    Betanija je zdravstvena ustanovana gde se porodilje poradjaju pod strucnom kontrolom da ne bi doslo do nezeljenih posledica i
    tragedija smrti, da li majke,deteta, ili majke i deteta




  • pera

    18.04.2012 18:52
    ne radi se ovde o korupciji
    nije ovde bitna korupcija, vec ODGOVRNOST za nacinjene greske, neka onaj ko je pogresio dobije odgovarajucu kaznu... time bi se postiglo i da kao sto je negde prethodne navedeno "cekaju da se zakomplikuje pa da traze novce" jer do sada odgovornosti nije bilo, tj nisu greske kaznjavane... a ovako ima nade
  • Зоран

    18.04.2012 18:38
    Неки траже већина не!
    Моју супругу је прво спасио сигурне смрти, ревизија после царског реза са почетком сепсе, а онда и породио следећи пут царским резом. Никада, никада није ни споменуо новац! Господин, велики човек и стручњак Др Вејновић. Хвала му на свему нека га Бог поживи дуго.
  • N

    18.04.2012 14:36
    Ne mogu nista...
    da garantujem, ali moja zena je dva puta bila u Betaniji i nismo nikome dali ni dinar. Prvi put je bio lep povod. Dobili smo devojcicu. Supruga se porodila carskim rezom, a drugi put su joj spasili zivot posto se iskomplikovala situacija oko vanmatericne trudnoce. Interesantno je da nije bio isti doktor u pitanju, sto znaci da ja za minimum dvojicu doktora mogu reci da nisu trazili pare. U svakom zitu ima kukolja, pa nije u redu celu ustanovu prozivati zbog pojedinaca. Mislite malo i o tome.
  • mrmot

    18.04.2012 13:10
    dan mrmota
    Pa šta je sad?Juče rekli nisu krivi danas kazu krivi.I to posle 6 meseci veštačenja.

  • Twinsy

    18.04.2012 12:47
    odbrana
    @hm-da Ti najposeceniji i najskuplji doktori u Novom Sadu su mozda strucniji, jer se mozda sve vreme usavrsavaju, idu na razne seminare, specijalizacije, kongrese itd. Kakve veze ima njihovo postenje sa svim tim? Mi koji smo se odlucili da idemo kod tih doktora smo to mozda uradili ne zato sto imamo para na razbacivanje, nego mozda, ali samo mozda zato sto u drzavnim zdravstvenim ustanovama prvo moramo da se posvadjamo sa nadrndanim salterusama, pa onda veoma cesto da trpimo frustracije doktora, njihovu nezainteresovanost za problem zbog koga smo tu...da ne duzim vise, razmisli i o drugoj strani, jer iako ima dobrih doktora u drzavnim ustanovama, tako ima i onih privatnika koji sa razlogom imaj visoku cenu.
  • Nizina

    18.04.2012 12:43
    A da se lepo zabrani
    rad lekarima iz Betanije u privantoj praksi. Dignite im plate na normalne ali uz zabranu rada privatno. Pa kome ne odgovara neka sljaka privatno a ne da svoje pacijente iz privatnih klinika tretiraju spcijalno na ustrb ostalih u Betaniji!
  • hm

    18.04.2012 11:20
    da
    Hajde sad opet hajka na lekare...Ima ih i koji ne uzimaju mito, ali ti lekari nisu POZNATI i omiljeni kod naseg naroda, ocigledno! Prisetite se nekolicine kod kojih se najcesce ide i razmislite iskreno da li su oni toliko poseceni i bogati jer su posteni ili zato sto ispunjavaju zelje pacijenata za novac! I ko tera te iste pacijente da idu kod otimaca para, umesto kod onih normalnih? Ovi koji nisu toliko cuveni ne znaju posao?! Ili je nesto drugo u pitanju!?Nisu poznati po greskama, barem, ako to nije dovoljno...
  • Porodilja

    18.04.2012 11:07
    Korupcija
    Javna je tajna da je upravo Betanija leglo najvece korupcije u gradu :(
    Ovo kazem iz licnog iskustva i iskustva mojih prijateljica. Tarifa je oko 200 EUR da bi se porodila normalno. Ako nemas 200 EUR mrcvare te i odluce se na carski rez kad vide da vise nemaju kud. Ako se dogovoris ranije i das mito carski rez se radi i pri najmanjoj komplikaciji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna